رسمی غلط که فقط در فنوج بجامانده!!
همیشه تحمل مرگ کسی که دوسش داریم خیلی سخته برای او سوگواری می کنیم و غصه می خوریم سوگواری، مساله ای شخصی است و احتمالا ماه ها یاواسه بعضیا چند روزی طول می کشد بهتره که زیاد حاشیه نرم وبرم سر اصل مطلب شاید خیلیا نقدی بر این مطلب داشته باشن ولی مطمنم اکثریت باهام موافق باشن مخصوصا قشرجوان مسله ای بنام مرده آزاری؟یامردم آزاری؟
تشریف بیارین ادامه مطلب تا براتون بگم چرا مرده آزاری ومردم آزاری؟
همیشه بعد از اینکه یه نفر از میان ما رفت خودمون رو براش می کشیم.اینم یکی دیگه از رسوم بد ماست که بدنبال همون ضرب المثل: اگر خواهی عزیز شوی یا بمیری یا دور شوی صحت پیدا کرده!
چرا تا زمانی که اون شخصیت در بین ما هست قدرشو نمی دونیم؟ چرا وقتی زنده است ازش یاد نمی کنیم؟ حتی پدر و مادر و اعضای خونواده هم همینطور تا هستن قدرشونو نمی دونیم و بهشون نمی رسیم؟ حالا از اون بدترش اینکه متاسفانه در مراسمات پرسه هر مرحومی در شهرستان فنوج هزینه هایی صرف میشود که هیچ لزومی ندارد و تنها برای شعار و مثلا کسب آبرو و افتخار در برابر دیگران صورت میگیرد که به نظر این حرکت کار بسیار ناپسند و بی رویه ای است مراسمات در فنوج رنگ و بوی دیگری به خود گرفته و این چشم هم چشمی در منطقه رسم شده و اگر شخصی دار فانی را وداع گوید باز ماندگان آن باید از هست و نیست هزینه سنگینی را متحمل شوند. از 3روز پرفشار بر نزدیکان مرحوم گرفته تا خود خانواده شام وناهار بجای خود شب نشینی وخرج های هنگفت از جمله ......که جای نقطه چینش فقط مختص به فنوجه در این میان سوالهایی برای ما پیش آمده که آیا این مبالغ بالایی که بی جهت و چشم هم چشمی وبرای کسب افتخار در مراسم پرسه مردگان هزینه میشود نمیتوان برای آمرزش آن در جایی که ثواب بیشتری دارد هزینه کرد یا به نیازمندی بخشید تا روح آن مرحوم بیشتر شاد شود؟
در همین میان، گذشته از هزینه های مالی بی رویه ای که انجام میشود،بازماندگان مرحوم باید برای تهیه اسکان برای پذیرایی از مهمانانی که از شهرها و روستاهای اطراف در روزهای مراسم پرسه برگزار میشود تلاش فراوانی کنند و بسیاری از اطرافیان هم باید شبانه روز در آنجا به صورت آماده باش آماده پذرایی و کارهای دیگر باشند که این رسمی غیر قابل قبول است.
حالا در پایان سوال ما از روحانیون مستقر در فنوج این است که چرا در مقابل چنین هزینه های بی رویه ای که در این گونه مراسمات انجام میشود برای جلوگیری از آن تبلیغاتی انجام نمیشود؟ روحانیونی که میگویند ما باید به وظیفه شرعی خود عمل کنیم پس چرا در این موارد لب به سکوت گشوده اند و هیچ توجهی به این موضوع ندارد؟ آیا این وظیفه شرعی نیست؟ آیا جلوگیری از این گونه هزینه های بی رویه و بی هدف کار درستی نیست و یا نمیتوان از آن جلوگیری کرد؟ چرا روحانیون عزیز در شهر از خودشان شروع نمیکنند تا بقیه تقلید کنند؟ تقلیدی که در همین شهر همسایه از جمله دهان وبنت بدرستی انجام میشود ولی روحانیون ما....
ناگفته نماند که در جشن ازدواج زوجین جوان هم چنین مواردی وجود دارد و جوانانی که میخواهند به خانه بخت بروند در جشن ازدواج خود باید هزینه های فراوانی را متحمل شوند که در آینده به این موضوع هم خواهیم پرداخت.
در همین راستا یکی از موارد ورسومات غلط در سطح شهر بهرغم وجود غسالخانه، مردم طبق یک عادت قدیمی همچنان مردههای خود را در منازل شستشو و غسل میدهند و به دلایل مختلف تمایلی برای استفاده از غسالخانه ندارند. شستشوی بدن بیجان و برهنه اموات این منطقه در حیاط منازل و جلوی چشم خانواده، همسایگان و عزادارانی که برای مشاهده آمدهاند، انجام میپذیرد و صدها جفت چشم نظارهگر شستشوی آنهاست ؛ در حالی که اگر این اموات در غسالخانه شستشو داده شوند، شاید تنها یک جفت چشم پیکر آنها را دقیق ببیند.
خدای بزرگ رامی خوانیم واز او خواهانیم که یار ویاور کسانی باشد که در جهت رفاه و اسایش خلق یک بدعت یا رسم غلط را حذف می کنند وان جماعتی را هم که رسوم غلط واشتباه را پایه گذاری می کنند یا مبلغ و مروج ان می شوند به را ه راست هدایت فرماید – امین یا رب العالمین-